Banket

Het opstellen van de taarten voor Trix door Serena van Breukelen, Tijs Hermkens en Hidde de Brabander.

Taarten voor Trix: reis door de geschiedenis in 9 creaties

Jaarlijks biedt de NBOV jonge talentvolle vakmensen de kans de Moederdagtaart te maken voor Prinses Beatrix. Dit jaar kozen Thijs Hermkens, Serena...

Foto: Puratos

Plantaardig banket: zo maak je je als bakker relevant voor 'nieuwe'...

De vraag naar plantaardige producten stijgt. Bakkers kunnen hier hun voordeel mee doen. Door plantaardige banket aan te bieden, verbreed je je...

De teelt van Nederlands fruit, vooral van de kers, komt in gevaar. Foto: ANP

Ramp stevent af op producten met Nederlands fruit, streekproduct in...

Niet alleen Nederlandse fruittelers, ook verwerkers van zacht fruit in bakkerij en horeca staat een schok te wachten: het ministerie van landbouw wil...

Wedstrijd De Beste Aardbeienslof groter dan ooit met extra voorrondes

Wedstrijd De Beste Aardbeienslof groter dan ooit met extra voorrondes

Welke bakker of patissier durft het aan om de klassieke aardbeienslof een eigen, unieke twist te geven? Dit jaar is de wedstrijd om de lekkerste...

Chocolade hazen van Bontom. Foto: AMR

Paasvierder gaat voor luxe, dubbel zoveel choco-klanten voor ambacht

Komend weekend vieren zes van de tien Nederlanders Pasen. Ruim driekwart van hen koopt chocoladepaaseitjes in (een derde verstopt die ook). Van...

Vanuit een robuuste vitrine liet Bakeplus de meest exclusieve en commercieel aantrekkelijke ijssmaken zien en proeven. Foto: Herbert Wiggerman

De ijsnova van Bakeplus: van exclusieve 'Pistache 1957' tot...

Bakeplus heeft haar meest trendy ijsnoviteiten nog eens onder de aandacht gebracht op de Dag van het Ambacht/IJsvak, maandag 11 maart in Gorinchem....

Foto: Studio Nijenhuis

Bosshardtje is tweede Amsterdamse koekje dat mensen verbindt

In navolging van het Eberhardtje, dat Amsterdammers moet verbinden, is een tweede verbindingskoekje gelanceerd. Het Leger des Heils en Stichting...

Colinda ten Have uit Nijkerk pakt rond Pasen al bijna net zo goed uit als met kerst. Foto's: Ton Kasterman Fotografie

Paasomzet Colinda ten Have neemt vlucht: dit is haar geheim

Consumenten hechten steeds meer waarde aan Pasen, zo ervaart Colinda ten Have van de gelijknamige bakkerij in Nijkerk. Steeds meer producten uit het...

Bezoekers van de InterSicop lieten zich breed informeren over ingrediënten- en productontwikkeling, noviteiten in technologie en consumententrends. Foto's: InterSicop

Puratos voorspelt nieuwe golf aan plantaardige en technologische...

De brood- en banketbakkerij en chocolade-producenten gaan een revolutionaire ommekeer tegemoet. Dat is de boodschap uit het Taste Tomorrow-rapport...

Roland Smet in de mergelgrotten, waar hij de rijst voor zijn vlaaien laat rijpen. Foto's: Jerom Rozendaal

Rijping in mergelgrot geeft Belgisch-Limburgse vlaai wel heel eigen...

Patisserie Smets, net over de grens bij Maastricht in Belgisch Limburg, staat in de verre omgeving bekend om zijn Limburgse rijstevlaai. Door de...